Jasmin Šćuk strijelac u visokoj pobjedi Mlade Boleslav

Češka Gambrinus liga

Jasmin Šćuk strijelac u visokoj pobjedi Mlade Boleslav

Šesti trijumf sezone pred svojim navijačima upisala je Mlada Boleslav nad ekipom Brna u dvanaestom kolu češke Gambrinus lige.

Visokim trijumfom 5:2, Mlada Boleslav dospjela je na četvrto mjesto na prvenstvenoj tabeli sa dva boda manje od trećeplasiranih Teplica.

Gosti iz Brna poveli su na samom otvaranju utakmice pogotkom Buchte, da bi domaći tim za svega pet minuta postigao čak tri pogotka i na odmor otišao sa značajnom prednošću. Strijelci za Mladu Boleslav u rasponu od 24. do 29. minuta bili su Stajner, Stohanzl i Chramosta.

Nakon pet minuta igre u nastavku četvrti gol za domaći tim postigao je bh. internacionalac Jasmin Šćuk nakon asistencije Jarolima. Četiri minuta kasnije gosti stižu do drugog pogotka preko Skalaka, da bi konačan rezultat utakmice u 67. minutu postavio Nespor.

Jasmin Šćuk igrao je svih devedeset minuta u pobjedničkom timu, dok je na drugoj strani Muamer Avdić meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.