Javi Martinez iznenadio sve odabirom novog kluba

Ništa od povratka u Španiju

Javi Martinez iznenadio sve odabirom novog kluba

E. Čaušević

Iskusni španski fudbaler Javi Martinez nakon devet godina napustio je Bayern.

Javi Martinez je u Bayern stigao još na ljeto 2012. godine iz Athletic Bilbaa za 40 miliona eura, te je s dosta uspjeha devet sezona nosio dres njemačkog kluba.

Međutim, na kraju prošle sezone odlučeno je da Martinez napusti klub nakon što mu istekne ugovor.

Bayern nije ponudio Špancu nastavak saradnje, te je on bez obeštećenja napustio Allianz Arenu.

Bilo je špekulacija da će ovaj 32-godišnji fudbaler da se vrati u Španiju, te se povezivao s nekoliko klubova iz La Lige, ali na kraju je iznenadio sve svojom odlukom.

Naime, Martinez je odlučio svoju karijeru nastaviti u Kataru, te je danas zvanično potpisao ugovor s Qatar Sports Clubom.

Martinez je s katarskim klubom dogovorio trogodišnji ugovor i sigurno da će finansijski jako dobro proći, ali te cifre još uvijek nisu poznate.

Španac je putem Facebooka potvrdio da je potpisao za Qatar SC, te je poručio da je ovo novo poglavlje u njegovoj karijeri.

New chapter ✍️ #Javi8 #readyforeverything QatarSports Club

Posted by Javi Martínez on Wednesday, July 7, 2021

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi