Javier Hernandez - Srbija 2:0
Duel Ivanovića (Chelsea) i Hernandeza (Man. United)

Meksikanci do 11. pobjede u ovoj godini

Javier Hernandez - Srbija 2:0

Edmir Škorić

Pogocima velike nade evropskog nogometa, napadača Manchester Uniteda Javiera Hernandeza, Meksiko je u prijateljskom susretu s 2:0 savladao Srbiju.

Prijateljski je susert odigran u Queretaru, a Meksikanci su poveli već u 2. minuti, kada je Hernandez pogodio na ubačaj Carlosa Salcida.

Tri minute prije kraja regularnog vremena, dok su Srbijanci još tražili 1:1, Hernandez je sam iznudio jedanaesterac i isti realizirao za konačnih 2:0. Pritom je 'pocrvenio' Aleksandar Kolarov. Nogometašu Lazija, reprezentativcu Srbije, bio je to drugi žuti karton na utakmici.

Podmlađeni sastav Orlova predvodio je Radovan Ćurčić. Meksikanci su u tekućoj godini bili dosta uspješni. Odigrali su 16 utakmica, ostvarili čak 11 pobjeda, četiri remija i tek jedan poraz.

Prijateljska nogometna utakmica:

Meksiko - Srbija 2:0 (Hernandez 2, 87 - penal) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti