Javnost poručila: Raula umjesto Ville!

Del Bosque traži zamjenu za napadača Barcelone

Javnost poručila: Raula umjesto Ville!

Teme:

Povreda napadača Barcelone Davida Ville najvjerovatnije ga je udaljila od reprezentacije Španije za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Iako još uvijek nije potvrđeno, male su šanse da će Villa biti spreman do početka smotre najboljih evropskih selekcija naredne godine u Ukrajini i Poljskoj.

Selektor Španije Vicente del Bosque je izjavio kako još ne razmišlja o potencijalnoj zamjeni za Villu u dresu Furije.

"Svi oni koji igraju u Španiji, ali i oni koji dobro igraju u inostranstvu imaju šansu. Zasad još ne mogu reći ko će biti Villina zamjena", rekao je Del Bosque.

Nije teško pretpostaviti ko su kandidati za Villinu zamjenu. U najbližem krugu su Roberto Soldado iz Valencije, saigrač našeg Emira Spahića iz Seville Alvaro Negredo i legenda zvana Raul Gonzales, napadač Schalkea.

Kada bi se pitala španska javnost koga pozvati u reprezentaciju umjesto Ville, odgovor bi bio jasan - Raul. Legendarni napadač Schalkea ima apsolutnu podršku javnosti da se priključi reprezentaciji Španije, koja će u  Poljskoj i Ukrajini igrati u grupi sa Hrvatskom, Italijom i Danskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.