Otišao majci u bolnicu i ostavio mobitel na pet minuta, nije ni sanjao šta će mu trener tada uraditi

Nevjerovatna priča

Otišao majci u bolnicu i ostavio mobitel na pet minuta, nije ni sanjao šta će mu trener tada uraditi

A. Čaušević

Bizarna priča stiže iz jedne od najfudbalskih zemalja Evrope.

"Fudbal je najvažnija stvar na listi najmanje najvažnijih stvari", svojevremeno je izjavio legendarni trener Arrigo Sacchi koji je sa dosta uspjeha vodio Milan i reprezentaciju Italije.

Upravo tom frazom se vodio mladi golman Ajaxa Jay Gorter, a nije ni sumnjao da će ga ostavanje mobitela po strani tako skupo koštati.

Naime, Gorter je ostao bez poziva u U21 reprzentaciju Nizozemske samo zato što odmah nije odgovorio treneru golmana u toj reprezentaciji.

Razlog zašto talentovani golman nije odgovorio treneru Sierdu van der Bergu je taj što je bio u posjeti svojoj teško bolesnoj majci.

Van der Berge se Gorteru javio dok je golman obilazio majku u bolnici, te nije ni mogao zamisliti da će ga puštanje mobitela iz ruku koštati poziva u reprezentaciju.

Oglasi

"To što nije odgovorio na poruke na Whatsappu je skupo koštalo Gortera. Van der Berg je mislio da je njihov odnos važniji od nastupa", kazao je novinar Telegrapha Mike Verwij.

"Van der Berg je mislio i da je Gorter odgovarao na ostalim aplikacijama bez obzira što mu je majka bolesna", dodao je ovaj novinar.

Gorter je ranije debitovao za U21 reprezentaciju, plan je bio da opet dobije poziv, ali kako je ostavio trenera nekoliko minuta na čekanju odgovora na kraju se nije našao na spisku.

Inače, ovaj čuvar mreže je u Ajax stigao prošlog ljeta nakon što je jedan period izvrsno branio u ekipi Go Ahead Eaglesa. Plaćen je miliona eura.

Top Komentari

Gvardijan
Ako je tacno da ga je izostavio zbog posjete svojoj majci u bolnici onda je taj trener umobolnik i idiot.Majka je najvaznija osoba za svakoga na svijetu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi