Je li bosanska "šljiva" zrela za Jarčeve?

Povratak u Bundesligu?

Je li bosanska "šljiva" zrela za Jarčeve?

Sa okončanjem kineskog prvenstva okončan je i ugovor Zvjezdana Misimovića sa tamošnjim Guizhou Renheom. 

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine je tokom prvenstvene pauze, a i prije nje, povezivan sa nekoliko njemačkih bundesligaša. Njemački mediji koji prate situaciju u najjačem rangu njemačkog fudbala veznjaka koji je stasao u Bundesligi povezivali su sa ekipama kojima je neophodan playmaker.

Igrač Misimovićevog profila, gledajući trenutnu situaciji, najpotrebniji je ekipi Kolna. Popularni Jarčevi žude za igračem Misketovog kalibra, ofanzivnim veznim igračem koji je u stanju kreirati igru tima, te tako u prvi plan izdići napadače svojim lucidnim proigravanjima.

Prema riječima menadžera Kolna, Jörga Schmadtkea, pregovori su veoma intenzivni sa jednim kandidatom. Taj neko, prema navodu pojedinih njemačkih medija, bi vrlo mogao biti Zvjezdan Misimović, jer u Njemačkoj sjajna sezona Wolfsburga u kojoj je od Grafitea i Džeke,svojim lucidnim pasovima, napravio "ubice", još uvijek nije zaboravljena.

"Zwetschge" (Mismovićev nadimak op.a), na bosanski prevedeno šljiva, je svakako u kombinaciji zbog činjenice da zna biti opasan i po gol protivnika. Ne bi se trebalo čuditi, da već od sutra Misimovića vidimo na pripremama koje Köln počinje danas u Sjedinjenim Američkim Državama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije