Je li na pomolu nova afera u Premijer ligi BiH?

Da li je Radnik ispoštovao proceduru?

Je li na pomolu nova afera u Premijer ligi BiH?

S. Mlaćo

FK Radnik iz Bijeljine predstavljat će našu zemlju ove sezone u Evropi. Tim iz Bijeljine je sezonu okončao na petom mjestu, no zbog nedobijanja licence FK Željezničar, na kraju će u Evropu Radnik.

Pravilnik o licenciranju za evropska takmičenja obavezao je klubove da javno objave predefinisanti set finansijskih informacija.

Prema pravilniku izvještaj je morao biti objavljen do 27.05, ali kako navodi Klix.ba Radnik izvještaj nije učinio vidljivim sve do danas kada se na zvaničnoj stranci kluba pojavio izvještaj.

Portal Klix.ba navodi da izvještaja nije bilo, te da je isti objavljen naknadno uz prilożene fotografije uz dodatak da postoji mogućnost da je izvještaj bio vidljiv za internu upotrebu.

"Preostali klubovi koji su izborili evropska takmičenja (Sarajevo, Zrinjski i Široki Brijeg) su na vrijeme objavili svoje izvještaje na službenim stranicama, baš kao i Željezničar kojem je licenca oduzeta zbog četverodnevnog kašnjenja uplate 20.000 KM duga bivšem treneru Slavku Petroviću", piše ovaj portal.

Nedugo nakon toga klub iz Bijeljine je objavom na Facebooku istakao kako je sve urađeno prema propisima. 

"Ovim putem FK Radnik Bijeljina želi da demantuje pojedine medije koji su objavili informaciju da klub nije ispoštovao rok za objavu revizorskog izvještaja. FK Radnik Bijeljina je naravno, revizorski izvještaj objavio u roku predviđenom od strane Fudbalskog saveza BiH, što možete da vidite na slici koja se nalazi u prilogu, kao i na sljedećem linku", naveli su iz bijeljinskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će Radnika zbog svega snositi sankcije, te da li slijedi nova afera u bh. nogometu, ostaje nam da vidimo, no ono što je sigurno iz Fudbalskog saveza ako ništa drugo, da ne bi dolazilo do sličnih situacija, proces licenciranja moraju učiniti transparentnijim i dostupnijim bh. javnosti.

Top Komentari

BN78
Balijanderi,klosarski sa brda Srebrenice,Bratunca i ostalih vukojebina Sandzaka,sa vašim pisanjem fluposti,ni ne zasluzujete nista drugo neko ucesce na Bajramskom turniru,i to pod uslovom da vam izdaju licencu .Evropu ove godine mozete gledati iz Bijeljine.A uprava Zelje moze da se vrati u svoje vukojebina odakle su došli i uspjeli da naprave sprdnju od nekada uspjesnog kluba ,,naseg,, grbavickog Zelje.
1 15
KadPlaneDaPlane
Elvedine Begiću i Nihade Hodziću, naplaćaćete se kazni, bubrege ćete prodat da ih platite! Vidjećemo za tri dana kada dođe inspekcija iz Uefe jeste li u redu. NS BiH MAFIA! Manijaci, svi ruke gore! ...i nek se baklje pale, kad plane da plane...
0 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi