Je li njemački sudija bio prestrog prema Ardi Turanu?

Drugi žuti zbog "đona"

Je li njemački sudija bio prestrog prema Ardi Turanu?

Repriza prošlogodišnjeg finala Lige šampiona, ovoga puta u dva čina, okončana je istim ishodom. Plasman u polufinale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja u duelu između gradskih rivala Reala i Atletica izborio je aktuelni prvakEvrope.

Atletico Madrid je na Santiago Bernabeu stigao da se brani, a sve je teklo prema planu do 76. minuta kada je Arda Turan dobio drugu javnu opomenu. Turski reprezentativac je zbog opasne igre dobio drugi žuti karton u revanš susretu četvrtfinala pa su Jorgandžije u posljednjih petnaestak minuta utakmice ostale s desetoricom na terenu.

Uzalud je Arda Turan hvatao Felixa Brycha za ruke i pokušavao da mu objasniti da drugi žuti karton znači kraj meča za njega, njemački sudija bio je neumoljiv i pokazao Turčinu put u svlačionicu…


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.