Je li odluka o prvaku BiH već pala?

Željezničar u strašnoj seriji

Je li odluka o prvaku BiH već pala?

Već nakon 17. odigranih kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine čini se kako je pitanje prvaka već gotovo pa riješeno.

Sarajevski Željezničar je ovog vikenda deklasirao Rudar u Prijedoru sa 5:0, dok su najbliži pratioci Široki Brijeg, Sarajevo i Borac kiksali. Široki je uzeo samo bod u duelu sa Zvijezdom na Pecari, dok su Sarajevo i Borac pretrpili poraze.

 

Četa menadžera Amara Osima sada tako ima šest bodova prednosti nad drugoplasiranim Širokim, te devet bodova više od trećeplasiranog Sarajeva i četveroplasiranog Borca.

 

S obzirom na trenutno formu, Željezničar je prvi kandidat za naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Sarajevski plavi posljednji put su poraženi još 20. avgusta prošle godine, kada su u trećem kolu sa 2:1 poraženi od Travnika na Piroti.

 

Nakon toga, uslijedio je fantastičan niz od 14 utakmica bez poraza, a Željin niz od 11 pobjeda u nizu drugi je najbolji ove sezone u Evropi. Od bh. kluba uspješnija je samo portugalska Braga, koja ima 12 pobjeda u nizu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

U narednom kolu Željezničar ima veliku šansu da na Grbavici produži niz nepobjedivosti kada u okviru 18. kola dočekaju Travnik. Drugoplasirani Široki imaće mnogo teži zadatak u Banja Luci protiv Borca, kao i Sarajevo koje gostuje Veležu u Vrapčićima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti