Jeandupeux novi trener Le Mansa

Jeandupeux novi trener Le Mansa

Adnan Beganović

Daniel Jeandupeux, bivši igrač i selektor švicarske fudbalske reprezentacije, u ponedjeljak je imenovan za novog trenera francuskog prvoligaša Le Mansa.

Iskusni Jeandupeux preuzet će momčad koju je dosad vodio Yves Bertrucci.

U izjavi za francuske medije predsjednik Le Mansa, Henri Legarda, rekao je da je Bertrucci sam tražio pomoć u vođenje momčadi i da je to jedini razlog zašto je imenovao novog trenera. Dosadašnji trener Bertrucci ostaje u klubu i biće pomočnik iskusnom švicarskom stručnjaku.

Daniel Jeandupeux je tokom igračke karijere odigrao 35 utakmica za švicarsku reprezentaciju, te se dva puta upisao u strijelce. Na klupi fudbalske reprezentacije Švicarske proveo je tri godine, tačnije funkciju selektora obavljao je u periodu od 1986. do 1989. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.