Jedan, ali vrijedan
Tevez u prilici

Liga prvaka, polufinale

Jedan, ali vrijedan

Fudbaleri Manchester Uniteda savladali su Arsenal u prvom meču polufinala Lige prvaka sa 1:0 i uoči revanša na Emiratesu, koji je na rasporedu u naredni utorak, stekli su minimalnu prednost. 

Golom iz 17. minute koji je nakon velikog pritiska i opsade gola gostiju postigao O'Shea 'crveni đavoli' su došli do trijumfa. Manchester je bio bolja ekipa, imao je zrelije šanse i da nije bilo Manuea Almunie mreža gostiju sigurno bi se zatresla još koji put.

Od prvog minuta izabranici trenera Sir Alexa Fergusona krenuli su silovito. Mladići iz Londona nisu se ni snašli, a Rooney je imao idealnu priliku. Nešto kasnije u idealnoj prilici je bio i Carlos Tevez, a u nastavku akcije, nakon kornera, O'Shea je kaznio loše postavljenu odbranu topnika za 1:0 i veliko slavlje.

Ni nakon primljenog gola Arsenal nije pokazivao ambicije da krene žešće ka van der Saru. Nešto veći pritisak vidjeli smo pred kraj poluvremena, ali je gostujuća inicijativa sa beskrajnim kratkim dodavanjima bila lagan plijen za Ferdinanda i Vidića, stoperski dvojac prvaka Evrope.

Arsenal je bio agilniji u drugom dijelu, ali opet bez pravih prilika. Manchester je ponovo pokazao ubojitost, preciznost i u nekoliko navrata gol Almunie je visio u zraku. Najbolju priliku za goste propustio je Adebayor kada je sa 16 metara pucao visoko iznad gola. Za domaće su probali Berbatov i Giggs, a uzdah «teatra snova» izmamio je Ronaldo koji je u svom stilu pogodio prečku.

Manchester - Arsenal 1:0

Strijelac: 1:0 - O'Shea (17.)

MANCHESTER - Stadion «Old Trafford». Gledalaca: 65.000. Žuti kartoni: Tevez /Manchester/.
MANCHESTER UNITED: Van der Sar, Evra, Ferdinand /od 88. Evans/, Ronaldo, Anderson /od 67. Giggs/, Rooney, Vidić, Carrick, O'Shea, Fletcher, Tevez /od 67. Berbatov. Trener: Sir Alex Ferguson.
ARSENAL: Almunia, Diaby, Sagna, Fabregas, Toure, Nasri, Walcott /od 71. Bendtner/, Song, Silvestre, Adebayor /od 83. Eduardo/, Gibbs. Trener: Arsene Wenger.

Pogledajte najzanimljivje detalje susreta:


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.