Jedinstvo i Rudar ubjedljivi
Slavlje Gafurovića, Murića i Turudije u pobjedi Rudara iz Kaknja

Kup Federacije BiH

Jedinstvo i Rudar ubjedljivi

Danas su odigrane utakmice fudbalskog Kupa NS Federacije BiH, a prolaz su osigurali kakanjski Rudar, cazinska Krajina, Jedinstvo iz Bihaća kao i Radnik iz Lipnice.

U završnici Kupa na području Nogometnog saveza Federacije BiH, Rudar je na gostovanju u FojnicI golovima Eldina Murića (2), Šabića, Timkova i Murtića, uvjerljivo savladao domaćeg drugoligaša i izborio pravo učešća u završnici Kupa Bosne i Hercegovine u kojoj će igrati 32 kluba( 16 premijerligaša, 10 federalnih i 6 prvoligaša iz Fudbalskog saveza RS). Trener Kapo može biti zadovoljan igrom svog tima, koji je igrao u kombiniranom sastavu jer je pojedine standardne prvotimce odmarao za subotnji prvenstveni meč u Bihaću protiv Jedinstva.

Ekipa Radnika iz Lipnice prošle sezone bila je iznenađenje ovog takmičenja, a čini se da će to biti i ove godine, budući da su s 3:1 na svom stadionu slavili protiv Orašja, te tako "labudove" eliminisali iz takmičenja. Sva tri pogotka za domaći tim postigao je Admir Joldić.

Jedinstvo je u Bihaću, sasvim očekivano, ubilježilo trijumf nad nižerazrednom Vranom iz Banovića. Krajnji rezultat glasio je 6:2. Utakmica u Cazinu bez imalo muke pripala je domaćem timu, jer su gosti iz Gabele iz nepoznatih razloga predali utakmicu. Tako će rezultat u korist Krajine glasiti 3:0.

Za sada nemamo rezultate utakmica u Žepču i Jablanici. Podsjetimo da rezervisano mjesto u završnici Kupa BiH imaju NK "Mladost" (Donji Svilaj), Bosna (Sarajevo), NK "Sloga" - Gornji Vakuf (Uskoplje) i Posušje. U završnici Kupa igrat će 16 premijerligaša, 10 timova iz Federacije i 6 klubove iz Republike Srpske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.