Jedinstvo ide na pripreme sa novim trenerom

Bihać

Jedinstvo ide na pripreme sa novim trenerom

S. Grebović

Nogometaši Jedinstva počeli su pripreme za nastavak prvenstva u kojima ih očekuje grčevita borba za opstanak u 1. ligi FBiH. Prvi dio priprema nakon prozivke Bišćani odrađuju u Bihaću, iako uslovi nisu idealni svi igrači redovno dolaze na treninge, te ispunjavaju postavljene zadatke.

Treninge vodi Denis Čavkić, koji je prema odluci Upravnog odbora postavljen do dolaska novog šefa stručnog štaba.

Uprava kluba punom parom radi na stvaranju što kvalitetnijeg ambijenta. Za razliku od dosadašnjih slučajeva uprava se redovno sastaje i svi su aktivno uključeni u ostvarenje zajedničkog cilja.

Edin Mulić, predsjednik NK Jedinstvo Bihać kaže: „Na sinoćnjoj sjednici upravnog odbora kluba održan je sastanak sa jednom temom - kako vratiti klub na stare grane slave. Našli smo rješenje i izabrali Branislava Pekeza za novog šefa stručnog štaba NK Jedinstvo“, rekao je Mulić.

Branislav Pekez je nastupao u redovima Borca, te BSK iz Banja Luke, a kao trener je vodio ekipu Laktaša koji su bili hit Premijer lige pod njegovim vodstvom. Kako saznajemo Pekez je pripremio plan i program priprema NK Jedinstvo i uz njegov dolazak dovodi Pod Boriće tri provjerena igrača, koji su bili standardni u Premijer ligi BiH.

Vremena ima dosta kako bi se što kvalitetnije odradile pripreme i dočekao nastavak prvenstva u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.