Jedinstvo iskoristilo kiks Rudara
Husref Musemić

Prve liga F BiH u nogometu, 16. kolo

Jedinstvo iskoristilo kiks Rudara

Fudbaleri Jedinstva pobjedom protiv bugojanske Iskre (3:0), uz kiks kakanjskog Rudara koji je na domaćem terenu remizirao sa Bratstvom iz Gračanice (0:0) probili su se na drugu poziciju prvoligaške tabele.

Vodeći Olimpik nije imao većih problema protiv posljednjeplasiranog Ozrena. Izabranici trenera Husrefa Musemića slavili su pobjedu rezultatom 3:0, te povećali bodovnu razliku u odnosu na konkurente.    

Jedinu gostujuću pobjedu u prvom kolu proljetnog dijela šampionata ostvarili su fudbaleri Bosne koji su u Mionici savladali Omladinac (1:0).  
 
Rezultati 16. kola

Rudar – Bratstvo 0:0
Budućnost – Čapljina 2:0
Jedinstvo – Iskra 3:0
Olimpik – Ozren 3:0
GOŠK – Krajina 2:0
Žepče – Troglav 3:0
Omladinac – Bosna 0:1
SAŠK Napredak – Vitez (odgođeno).

Tabela

Na tabeli vodi Olimpik sa 36 bodova, a slijede Jedinstvo 32, Rudar 31, Bosna 29, Žepče 27, GOŠK 26, Iskra 24, Vitez 23 (utakmica manje), Budućnost 22, Troglav 21, Bratstvo 21, Čapljina 19, Omladinac 17, SAŠK Napredak 17 (-), Krajina 12, Ozren  10 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.