Jedinstvo iskoristilo kiks Slobode i zadržalo vrh ljestvice

Jedinstvo na vrhu Prve lige

Jedinstvo iskoristilo kiks Slobode i zadržalo vrh ljestvice

U sjajnoj atmosferi stadiona Pod borićima, nogometaši Jedinstva uspjeli su u susretu 21. kola savladati ekipu Radničkog iz Lukavca i tako zadržati lidersku poziciju na tabeli Prve lige FBiH. 

Iako je momčad Ervina Smailagića u današnjem susretu bila znatno oslabljena neigranjem tri prvotimca, Jedinstvo je na kraju golom Stojanova slavilo s minimalnih 1:0. 

Bišćani su agresivno i angažirano počeli od prve minute, a do vodstva su došli već u 5. minuti kada je nakon kornera Stojanov spretno zahvatio loptu i matirao gostujućeg golmana. 

Nakon postignutog gola Jedinstvo je nastavilo s napadima. U 35. minuti Bišćani bilježe novu priliku, ali ovaj put Stojanov se nije najbolje snašao, pa se na odmor otišlo minimalnim prednošću domaćeg tima. 

U drugom poluvremenu Jedinstvo je i dalje dominiralo, pred golom Lugavića nizale su se šanse, međutim nedostajala je dobra realizacija, te je  ostalo 1:0 za Jedinstvo. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ovog kola Jedinstvo se nalazi na prvoj poziciji, tri boda ispred tuzlanske Slobode i četiri boda prednosti nad trećeplasiranim Bratstvom.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.