Jedinstvo: Napad na sudiju je djelo pojedinca

Povodom nemilih scena

Jedinstvo: Napad na sudiju je djelo pojedinca

Povodom nemilih događaja koji su doveli do prekidanja utakmice 20. kola Prve lige FBIH između Jedinstva i Bratstva, iz NK Jedinstvo  je stigla službena izjava u kojoj se uprava i stručni štab kluba ograđuju od napada na sudiju Bilješka.

"Želimo naglasiti kako je nedopustiv incident napada na sudiju Bilješka djelo neodgovornog pojedinca koji je svojim sramotnim činom nanio nesagledivu štetu ugledu našeg kluba. Ovimje bačena ljaga na više od devedeset godina dugu i časnu tradiciju NK Jedinstvo koja je obilježena fer i sportskim gostoprimstvom prema svim našim sportskim kolegama i rivalima, bez obzira odakle dolazili u Bihać", navodi se u službenoj izjavi.

Uprava NK jedinstvo će tražiti od nadležnih institucija MUP-a USK-a da se poduzmu sve potrebne mjere kako bi se odgovarajuće kaznio pojedinac koji je izazvao nemile scene i prekid utakmice.

"Još jednom izražavamo naše duboko žaljenje zbog počinjenog incidenta, te upućujemo javno izvinjenje sudijskoj trojci Grabus, Duraković i Bilješko, krao i našim sportskim prijateljima iz Gračanice, NK Bratstvo", navodi se za kraj u saopštenju.

U NK Jedinstvo su također obećali da će poduzeti sve što je u njihovoj moći da bi spriječili da se u budućnosti ovakvi incidenti događaju na njihovom stadionu.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.