Jedinstvo sigurno protiv Žepča

1. liga FBiH

Jedinstvo sigurno protiv Žepča

S. Grebović

Po veoma teškom terenu stadiona Pod Borićima, nogometaši Jedinstva ostvarili su važnu pobjedu nad ekipom Žepča rezultatom 3:0. Strijelci za Jedinstvo bili su Mulić, Mirvić i Ljeljak.

Jedinstvo je tokom čitavog susreta bilo nadmoćniji protivnik. U 18. minuti susreta u kaznenom prostoru gostiju pada Ljeljak, a glavni sudija opravdano dosuđuje udarac s jedanaest metara. Siguran je bio Mulić, a 1:0 je bio i rezultat prvih 45. minuta.

U drugom dijelu Jedinstvo kreće silovito prema golu Žepča. U 71. minuti Mirvić efektno pogađa za 2:0. Samo osam minuta kasnije, odličan prodor mladog Dizdarića, lopta dolazi do Ljeljaka, koji postiže pogodak za konačnih 3:0.

U narednom kolu, ekipa Jedinstva gostuje u Kaknju kod uvijek neugodne ekipe Rudara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.