Jedinstvu pehar u Vitezu

Memorijal "Galib Mujčić"

Jedinstvu pehar u Vitezu

Jučer i danas u Vitezu je održan 18. Memorijalni turnir "Galib Mujčić" na kojem su učestvovale ekipe Travnika, kakanjskog Rudara, bihačkog Jedinstva te domaćin FK Vitez.

Jučer su odigrane polufinalne utakmice. Travnik je sa 2:1 bio bolji od kakanjskog Rudara dok je Jedinstvo nakon izvođenja penala savladalo organizatora i domaćina turnira - FK Vitez.

Prvi na teren su izašli FK VItez i Jedinstvo, domaćini su dva puta vodili ali su Bišćani u sudijskoj nadoknadi uspjeli izjednačiti na 2:2 (Jašarević,Zukan /Bešić 2) i nakon penala (5:4) izboriti finale.

U drugoj utakmici Travnik je golovima Anela Čurića iz slobodnjaka u 38. minuti i novajlije Ramića u 65. minuti stvorio prednost od 2:0, a Rudar je do kraja uspio smanjiti preko Mirze Spahića. Travnik je od 64. minute imao igrača više jer je isključen Kubat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Danas je igrana finalna utakmica te utakmica za treće mjesto. U finalnoj utakmici igrači bihaćkog prvoligaša golovima Rijada Pljevljaka iz penala i Renaila Hušića savladali su Travnik sa 2:0. U duelu za treće mjesto sastali su se Vitez i Rudar, a nakon 90 minuta rezultat je glasio 2:2, da bi Kakanjci bili precizniji sa bijele tačke i stigli do pobjede od 6:5.

Za najboljeg igrača turnira poglašen je Nermin Varupa (NK Travnik), najbolji strijelac je Arnes Bešić (Jedinstvo) - 2 gola, najbolji golman je Senahid Petak (FK Vitez), a igrač koji najviše podsjeća na Galiba Mujičića je Irfan Jašarević (FK VItez).

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.