Jedna greška kadete koštala poraza

U-17: Crna Gora - BiH 1:0 (0:0)

Jedna greška kadete koštala poraza

U veoma dobroj test utakmici kadeti Crne Gore su sa minimalnih 1:0 savladali vršnjake iz BiH.

Izabranici Velimira Stojnića  bili su bolji tokom cijelog susreta i propustili 6-7 izglednih prilika i napravili samo jednu pogrešku koja ih je koštala nesretnog i nespretnog poraza. U 15. minuti minuti sjajno je šutirao Ismar Čomaga ali je golman Kordić sjajno intervenisao. Samo dvioje inute kasnije i Ćerimagić je ušao sa lijeve strane i odlično šutirao ali pored gola. U 27. minuti slobodan udarac Armina hodžića sa nekih 20 metara odlazi pored gola, a u istoj minuti nesporazum golmana Josipa pehara i stopera Aleksandra Kondića koristi Vuk Žižović za vodstvo a kako se ispostailo konačnih 1:0.

U nastavku ponovo mnogo prilika igrača u bijelim dresovima ali se rezultat nije mijenjao. Treba istači izvanredno gostoprimstvo od strane FS Crne Gore i domaćina iz FK Berane, a utakmici je prisustvovao i predsjednik FS Crne Gore, Dejan Savičević. Utakmica veoma korektna a suđenje na vrhunskom nivou.
Drugi susret istih selekcija igra se u srijedu 05.05. na istom stadionu u Beranima sa početkom u 11 sati.

Crna Gora - Bosna i hercegovina 1:0 (0:0)
Stadion u Beranima. Gledalaca 500. Sudija: Miloš Nedić, pomoćnici: Marjan Paunović i Bojan Miljić. delegat: Ranko Stijović (svi Berane - Crna Gora). Strijelac: 1:0 - Žižić (27).

CRNA GORA: Kordić, Raspopović, Uskoković, Kopitović, Kartal, Draganić, Bošnjak, Savičević, Žižić, Đalović, Đorđević. Još su igrali: Batrović, Višnjik, Poček, Hočko, Rizvanović, Raković. Selektor: Sava Kovačević.
BOSNA I HERCEGOVINA: Pehar, Konjhodžić, Merajić, Marin, Kondić, Jotanović, Vlaho, A. Hodžić, Ćerimagić, Čomaga, Danilović. Još su igrali: Gajić, Dervišbegović, Ilić, Rahmanović, Milošević, Kadrić, Gačinović, K. Hodžić i Koturić. Selektor: Velimir Stojnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.