Jedni druge hvale i pobjede žele

Zajednička press konferencija Slavije i Košica

Jedni druge hvale i pobjede žele

Fudbaleri Slavije ugostiće večeras na Olimpijskom stadionu ’’Asim Ferhatović-Hase’’ slovačkog osvajača Kupa, ekipu Košica, u prvoj utakmici 3. pretkola Lige Evrope.

Slovaci su danas (srijeda) doputovali u Istočno Sarajevo, a odmah po smještaju u hotel ’’Beogradu’’ održana je zajednička press konferencija. Strateg Slavije, Zoran Erbez, je istakao da su Košice jaka ekipa i da ga očekuje težak meč.

"Poslije trijumfa nad Aalborgom posvetili smo se pripremama za utakmicu sa Slovacima. U ovaj meč ulazimo s velikim respektom prema protivniku, koji posjeduje kvalitet, kako individualno, tako i kolektivno. Gledao sam njihovu utakmicu u kojoj su prošlog vikenda poraženi od Nitre u domaćem prvenstvu i na osnovu njihove igre ne mogu reći da nas čeka lak posao. Očekujem, prije svega, dobru utakmicu, uz ozbiljan pristup od strane mojih igrača. Nadam se da ćemo ostvariti pobjedu, a i ako ne bude tako nećemo biti razočarani.", rekao je Erbez.

Šef Stručnog štaba Košica, Jan Kozak, takođe očekuje neizvjesnu utakmicu.

"Očekujem tešku, ali korektnu utakmicu. Slaviju smo gledali protiv Aalborga i priznaću da smo navijali za vaš tim, koji nas je oduševio odličnom igrom. Mi imamo mladu ekipu koja igra zajedno već tri godine, tako da se možemo pohvaliti uigranošću tima. Još jednom ponavljam, biće teško, ali isto tako obećavam da ćemo datio sve od sebe da napravimo dobar rezultat.", kaže Kozak.

Desni bočni igrač Slavije, Branislav Arsenijević, ponio je epitet junaka utakmice protiv Aalborga. Bio je asistent kod sva tri gola našeg tima i neprelazna prepreka u odbrani ’’sokolova’’. Prema njegovim riječima, atmosfera među igračima je odlična.

Službena lica
Prvi susret trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu između Slavije i Košica igra se večeras na Olimpijskom stadionu "Koševo" (20.15 časova). Glavni sudija je Litvanac Gademinas Mazeika, a pomagaće mu zemljaci Vitautas Simkus i Audrius Jagintavičius. Četvrti arbitar je takođe Litvanac Audrius Žuta. UEFA delegat je Rene Eberle iz Švajcarske, a kontrolor suđenja Kenet Hope iz Škotske.
"Atmosfera u timu je odlična. Imamo ogroman motiv da nadigramo i Košice, koje su možda i kvalitetnija ekipa od Aalborga. Nastojaćemo da disciplinovani igru iz dvomeča s Dancima prenesemo i na susrete sa Slovacima. Nadam se da ćemo već u prvoj utakmici obradovati naše vjerne navijače. Ujedno ih i pozivam da nas podrže s tribina stadina na Koševu.", rekao je Arsenijević.

Fudbaler Košica i mladi reprezentativac Srbije, Marko Milinković, iznio je pohvale na račun Slavije.

"Analizirali smo igru našeg protivnika i pokušaćemo da na terenu sprovedemo u djelo sve instrukcije trenera Kozaka. Slavija je sigurno veliki klub i ekipa koja je za svaki respekt. Teško je reći ko je favorit za prolaz u naredno kolo, ali ono što mogu reći sa sigurnoću, jeste da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo trijumf.", rekao je Milinković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.