Jeffren vjeran Barceloni do 2012. godine

Deveti igrač na Nou Campu produžio ugovor

Jeffren vjeran Barceloni do 2012. godine

E. Škorić

Barcelonin krilni igrač Jeffren potpisao je novi dvogodišnji ugovor, koji ga s katalonskim klubom veže do 2012. godine.

22-godišnjem Jeffrenu trenuti ugovor trebao je isteći ovog ljeta, no on je postao deveti Barcelonin igrač koji je odlučio ostati vjeran klubu.

Jeffren je u Barcelonin mladi pogon stigao iz Tenerifea 2004. godine, a ovog ljeta bio je na meti Wigana, Middlesbrougha, Blackburna, Arsenala i Tottenhama. Svi engleski klubovi željeli su ga dovesti na kraju sezone, baš kao i Racing Santander i škotski Celtic.

Osim trenera Pep Guaridole i Jeffrena, svoj potpis na novi ugovor stavili su Yaya Toure, Victor Valdes, Pedro, Lionel Messi, Carles Puyol, Eric Abidal, Andres Iniesta i Rafael Marquez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.