)
Jelavić: Ne sumnjam u pobjedu nad Irskom

"Teška grupa, ali na Euru nema lakih utakmica"

Jelavić: Ne sumnjam u pobjedu nad Irskom

Edmir Škorić

Hrvatski napadač Nikica Jelavić jedno je od otkrića engleskog Premiershipa u prošloj sezoni. 

Jelavića je Everotn doveo iz Glasgow Rangersa, a ovaj se odužio sjajnim partijama i pogocima. Bit će jedna od uzdanica hrvatskog selektora Slavena Bilića na Euru u Poljskoj i Ukrajini.

 

"Dobili smo tešku grupu, ali na turniru kao što je Evropsko prvenstvo nema lakih utakmica. Imamo dobru momčad, puno talentiranih igrača i sjajnog trenera. Vjerujem da ćemo igrati u skladu s našim mogućnostima i da nećemo razočarati", kaže Jelavić i dodaje:

 

"Ovo je moj prvi veliki turnir i nadam se da mogu puno pokazati. No, najvažniji su rezultati reprezentacije. Naša prva utakmica, protiv Irske, bit će iznimno teška, ali ne sumnjam da možemo pobijediti".

 

Hrvatska protiv Irske igra u nedjelju u 20:45 sati, a poslije toga će u grupi C odmjeriti još snage sa Španijom i Italijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti