Jelavić: Nisam zahtijevao odlazak

Jelavić: Nisam zahtijevao odlazak

Midhat Šljivak

Novo pojačanje Evertona Nikica Jelavić izjavio je za britanske medije kako nije zahtijevao odlazak iz ekipe Glasgow Rangersa, uprkos izjavama predsjednika škotskog tima Craiga Whytea da su bili prinuđeni da ga prodaju.

Hrvatski napadač koji je postigao 17 golova u ovoj sezoni škotske Premier lige u posljednjim trenucima prelaznog roka je potpisao za tim sa Goodisona, a za medije na Ostrvu je izjavio:

"San mi je bio da zaigram u engleskoj Premier ligi. Pričao sam sa Ally McCoistom prije transfera i rekao sam da ne želim otići osim ako im novac nije potreban. Ipak, odlučili su da me prodaju", rekao je Jelavić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.