Jelavić odveo Rapid dalje

Liga Evrope

Jelavić odveo Rapid dalje

Nogometaši bečkog Rapida su prva momčad koja je izborila plasman u naredno kolo Lige Evrope. Rapid je u trećem pretkolu s ubjedljivih 3:0 bio bolji od Beroea, te s ukupnih 4:1 prošao dalje.

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić je u 5. minuti doveo Rapid u vodstvo i tim rezultatom se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu je Rapidu trebalo petnaest minuta da povisi prednost, a ponovo je strijelac bio Nikica Jelavić.

Konačnih 3:0 postigao je Markus Katzer i ovjerio Rapidu plasman u narednu fazu takmičenja. Ostale utakmice trećeg pretkola Lige Evrope igraju se u četvrtak, među njima i ona između našeg Zrinjskog i Odensea.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.