Jelavića iz bečkog Rapida želi Sunderland

Jelavića iz bečkog Rapida želi Sunderland

Edmir Škorić

Britanski Dily Mail piše kako je Sunderlandov menadžer ozbiljno počeo razmišljati o angažovanju Nikice Jelavića, hrvatskog reprezentativca koji rastura u dresu bečkog Rapida.

Menadžer engleskog Sunderlanda, Steve Bruce, želi svoje redove pojačati sa dva igrača iz bečkog Rapida, javlja Daily Mail. Naime, radi se o 20-godišnjem Yasinu Peflivanu, te 24-godišnjem Nikici Jelavićem.

Peflivan je ugovorom za Rapid vezan do 2013. godine, a za njega se, osim Sunderlanda, zanimaju i Napoli, te Hoffenheim. Nikica Jelavić svojim golovima drži Rapid na životu u Evropskoj ligi, momak je izbacio i Aston Villu u posljednjem pretkolu takmičenja.

Sada ga je pozvao hrvatski selektor Slaven Bilić za prijateljski ogled sa Katrom i kvalifikacioni sa Kazahstanom. Jelavić je ugovorom za Austrijance vezan do 2012. godine, a njegova vrijednost, bar po transfermarkt.de stranici, iznosi 525 hiljada eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.