Jelić pogodio, Supiću bod
Supićev Javor izbacio Krunića i Jelića iz srbijanske elite

Jelen Superliga, 31. kolo

Jelić pogodio, Supiću bod

Nekadašnji kapiten mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Petar Jelić, postigao je pogodak za OFK Beograd protiv Javora iz Ivanjice u posljednjem duelu 31. kola Jelen Superlige, ali to nije bilo dovoljno da „romantičari“ ubilježe tri vrlo važna boda.  

Zasluženi bod iz Beograda odnio je Javor iz Ivanjice, čiji gol čuva naš reprezentativni čuvar mreže Nemanja Supić.

Domaći su poveli u 65. minuti, ali rezultatsku prednost nisu uspjeli sačuvati do kraja utakmice. U 77. minuti stvari je na početak vratio Milović, te tako beograđanima vjerovatno trasirao put u niži stepen takmičenja.

Naime, ekipa koju s klupe predvodi Simo Krunić, doskorašnji trener sarajevskog Željezničara trenutno je na posljednjoj poziciji sa 30 bodova, koliko ima i Banat, a iz srbijanske elite ispada posljednjeplasirana ekipa.

OFK Beograd - Javor 1:1

Tabela
1. Partizan 74 boda, 2. Vojvodina 57, 3. Crvena zvezda 55, 4. Javor 47, 5. Napredak 37, 6. Borac 37, 7. Rad 35, 8. Hajduk 35, 9. Jagodina 34, 10. Čukarički 34, 11. Banat 30, 12. OFK Beograd 30 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.