Jermain Defoe od marta više nije igrač Tottenhama

Englez odlazi u MLS ligu

Jermain Defoe od marta više nije igrač Tottenhama

Engleski napadač Jermain Defoe od prvog marta neće biti fudbaler Tottenhama, njegova nova destinacija je MLS. 

Defoe je potpisao ugovor sa Torontom, ali će na White Hart Laneu ostati do 28. februara, nakon čega će preći u kanadski klub. Defoe će tako imati priliku da popravi svoj učinak od 142 postignuta gola za klub iz sjevernog Londona. 

"Svi znaju koliko ovaj klub znači za mene i svi znaju da ću igrati srcem za tim do svoje zadnje minute u timu. Proveo sam fantastično vrijeme u klubu i navijači su me uvijek podržavali. Zahvalan sam na prilici koju sam dobio, da sa porodicom živim i igram u Sjedinjenim Američkim Državama," riječi su Defoea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.