Jerome Boateng potpisao za City

Prvo pojačanje Građana

Jerome Boateng potpisao za City

Edmir Škorić

Prvo ovoljetno pojačanje Manchester Cityja je njemački odbrambeni igrač Jerome Boateng, koji će prvog jula i službeno napustiti redove HSV-a.

Jerome Boateng (21) dogovorio je sve sa Manchester Cityjem, a 1. jula će potpisati petogodišnji ugovor. Boateng se nalazi u Manchesteru, gdje dogovara detalje transfera, a potom odlazi u Južnu Afriku, kako bi se pridružio ostatku njemačke reprezentacije.

Zasad nisu poznati financijski detalji, no prema pisanju britanskih medija, Građani su HSV-u platili 12.5 miliona eura. Boateng je dugo vremena bio želja Roberto Mancinija, talijanskog stručnjaka na klupi Cityja.

"Ovo je važan transfer za Manchester City i ja sam zadovoljan što sam Boatenga doveo u klub. On je mlad igrač koji već posjeduje iznimne kvalitete, ali mislim da se u Cityju može još više poboljšati", kazao je Mancini za službenu stranicu engleskog kluba, te dodaje.

"Može igrati na više mjesta u odbrani, što je jako važno. Pokazao je svoju sposobnost u Njemački, ali mislim da može biti veoma koristan igrač za City u Premier ligi."

Tako je Boateng krenuo putem Vincent Kompanyja i Nigel de Jonga, koji su iz Hamburga prešli u redove manjeg kluba iz Manchestera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.