Uspjeh malog kluba sa juga zemlje smatraju najvećom senzacijom 21. stoljeća

Jerv za historiju

Uspjeh malog kluba sa juga zemlje smatraju najvećom senzacijom 21. stoljeća

Edmir Škorić
Teme:

FK Jerv po prvi put se plasirao u viši rang.

Jerv je norveška nogometna momčad sa juga te zemlje, a nakon velike borbe i penala izbacili su daleko poznatiji Brann SK. Bilo je 4:4 nakon 120 minuta borbe, na kraju je Jerv kroz penal serije došao do historijskog plasmana u viši rang.

Brann je od 2016. godine igrao u najjačoj norveškoj ligi, predstavljao je tu zemlju u kvalifikacijama za Evropsku ligu u sezonama 2017/18 i 2019/20, ali je sada, nakon sedam godina, ponovo ispao u 2. ligu.

Brann se smatrao velikim favoritom u doigravanja za ostanak/ulazak u prvu ligu protiv Jerva, ali je daleko slavniji norvšeki klub morao da se pomiri s činjenicom da će naredne godine igrati u nižoj ligi.

Ovo je za Jerv prvi plasman u najjači rang norveškog nogometa, pa su mediji u toj zemlji odmah krenuli sa naslovima poput "Najveća senzacija 21. stoljeća".

Jerv dolazi iz Grimstada, a osnovan je 1921. godine i evo na 100 godina postojanja ostvario je historijski uspjeh.

Kroz godine postojanja igrao je ugavnom u 2. i 3. ligi Norveške, no često je bio i u 4. ligi. Sada će se napokon u lučkom gradu koji ima svega 23.000 stanovnika uživati u sjajnjim utakmicama protiv Rosenborga, Moldea, Lillestroma, Bodo/Glimta i ostalih najboljih norveških klubova.

Top Komentari

Alen23
domaćiNi 2 penala fulalali 12 :2 šut u okvir gola reg vremena Jerv i Helsingborg hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti