Jesen u Trebinju nikad sumornija

Leotar u teškoj situaciji

Jesen u Trebinju nikad sumornija

Edmir Škorić

Ako se nekoj premijerligaškoj ekipi već sada može dodijeliti status drugoligaša, onda je to, bez dileme, Leotar.

Iza Leotara je katastrofalna jesen, što najbolje oslikava stanje na tabeli. Trebinjci na svom kontu imaju svega devet bodova i zakovani su za dno tabele. Za Rudarom, koji se nalazi odmah iznad "ugrožene zone", zaostaju šest bodova.

Naravno, nije to nedostižna prednost, još postoji mogućnost da Leotar izbori opstanak, jer do kraja je ostalo 11 kola, ali s trenutnim igračkim kadrom, te financijskim problemima teško da se to može dogoditi. Neće se na Policama predati, u to ne treba sumnjati, a mogu li nadmašiti sami sebe, ostaje da se vidi.

Tek dvije pobjede ostvario je Leotar u jesenjem dijelu sezone, tri puta su remizirali, dok su u 14 navrata stadion napuštali kao gubitnici. Njihova crna serija startala je 26. oktobra na Pecari, kada ih je porazio Široki Brijeg s 3:0, a onda su vezali još šest poraza. Redom su padali pod Borcem, Čelikom, Mladosti, Veležom i Sarajevom.

Ubjedljivo su najneefikasnija momčad sa svega 10 datih golova, ali imaju i najlošiju odbranu sa čak 38 primljenih golova, što je dva primljena gola po utakmici. 

Treba kazati da je bilo dosta problema u Trebinju pred početak sezone, što se svakako osjetilo na igrama. Podsjećamo da ih je pred početak sezone napustio trener Vladimir Gaćinović, pa je klupu preuzeo Dragan Spaić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez neke novčane podrške jednostavno je teško bilo očekivati da Trebinjci naprave dobre rezultate u prvom dijelu sezone. Njih čeka veoma teška borba u preostalih 11 kola i, ako se nešto drastično ne promijeni, mogli bi napustiti premijerligaško društvo, gdje se nalaze već godinama.

Najefikasniji u najneefikasnoj momčadi je Lazar Zečević sa četiri gola. Đoko Milović je postigao tri pogotka, stoper Zdravko Šaraba dva, a Boban Đerić jedan gol. Golman Mladen Kukrika je igrač s najvećom minutažom u Leotaru. Branio je na 18 utamica, odnosno 1620 minuta.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.