Jesenja titula Slobodi iz Bosanskog Novog

Prva liga RS

Jesenja titula Slobodi iz Bosanskog Novog

Titula jesenjeg prvaka u ligi RS prezimit će u vitrinama Slobode iz Bosanskog Novog, kluba koji je po mnogim ocjenama najveće iznenđenje jeseni u ovom takmičenju.

U 102 godine postojanja Sloboda je imala puno uspona i padova, ali čini se da su sad u ovom klubu krenuli pravim putem. Ljetos je Sloboda prvoligaški status sačuvala u baražu, a samo nekoliko mjeseci kasnije u istom sastavu ova momčad je došla do jesenjeg naslova. Ni poraz od 3:0 protiv Kozare u posljednjem kolu nije ovaj sastav skinuo sa prvog mjesta.

"Ovaj uspijeh našeg tima nije plod slučajnosti, već sistemaskog i kvalitetnog rada. Za kratko vrijeme smo uspjeli da se stabilizujemo i uz pomoć isključivo domaćih igrača došli smo do dobrih rezultata jesenas", kazao je mladi trener Slobode Ljubiša Drljača i dodao:

"Ne slažem se sa onima koji tvrde da smo mi najprijatnije iznenađenje,  jer u klubu posljednjih godina radimo kvalitetno, a ova ekipa više od jedne godine igra kvalitetan fudbal i nsvi oni koji su nas gledali znaju o čemu pričam. Kroz jake treninge svakom danom unaprijeđujemo našu igru, ali ne zamarmo se previše titulom i plasmanom u Premijer ligi", dodao je Drljača.

Liga RS nikad nije bila interesantnija od ove sezone, jer pored Slobode koja ima 24 boda za titulu će se boriti Mladost iz Velike Obarske i Sloboda iz Mrkonjić Grada sa 23 boda, a po 22 boda su osvojili Sloga Doboj, Modriča, Kozara i Mladost Gacko.

Sloboda iz Mrkonjić Grada je napravila dobar posao u finišu jeseni.

"Imali smo puno oscilacija tokom jeseni, ali smo na kraju uspjeli da se popravimo i da nadoknadimo neke izgubljene bodove. Vjerujem da će proljeće biti uzbudljivo i da ćemo nastaviti gdje smo sad stali", smatra trener Slobode iz Mrkonjić Grada zoran Dragišić.

Mladost iz Velike Obarske je debitant u ovom takmičenju, ali uz nekoliko kvalitetnih pojačanja napravili su sjane rezultate jesenas. Iskustvo trrenera Mile Milanovića je neprocjenjivo za ovaj tim.

Najveći gubitnik na kraju jeseni je Modriča, koji je jedno vrijeme bila i lider.

"Puno smo propustili na kraju jeseni, a to se posebno odnosi na poraz od Slobode iz Mrkonjić Grada pred našim navijačima. Imamo mladu i perspektivnu ekipu koja će donijeti bolje dane za Modriču. Želimo da se vratimo u Premijer ligu", poručio je trener Nikola Nikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.