Jesenji prvak lige RS počeo pripreme

Premijer liga nije imperativ

Jesenji prvak lige RS počeo pripreme

Midhat Šljivak

Jesenji prvak u ligi Republike Srpske Sloboda iz Bosanskog Novog počela je pripreme za nastavak sezone. Novljani su jesenas bili najprijatnije iznenđenje, a u klubu kažu da nisu opterećni konačnim plasmanom.

"Pripreme smo počeli u sastavu koji je i završio prvi dio sezone. Niko od igrača nije otišao, ali niko nije ni došao u naše redove. Istina, postoji mogućnost da dođe neko pojačanje, ali sve je to još uvek u magli", rekao je trener Ljubiša Drljača.

Klub koji ima sjajne uslove i stadion na kojem bi mogao da pozavidi i veliki broj premijerligaša na najboljem je putu da napravi istorijski uspjeh i izbori plasman u Premijer ligu.

"Nismo opterećeni plasmanom u Premijer ligu, već naš cilj je afirmacija mladih igrača i stvaranje stabilnog kluba. I u nastavak sezone mi ćemo ući bez opterećenja i vjerujem da ćemo imati uspjeha u takmičenju. Prije početka sezone cilj je bio opstanak, a mi smo već sad u mirnim vodama tako da ćemo se na proljeće nadigravati", dodao je Ljubiša Drljača, trener Slobode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.