Ješić: I u ovakvim susretima se može mnogo toga vidjeti

Trener Sarajeva nakon remija sa Brotnjom

Ješić: I u ovakvim susretima se može mnogo toga vidjeti

Adnan Beganović

Aktuelni bosanskohercegovački prvak, FK Sarajevo, u drugom pripremnom susretu remizirao je sa drugoplasiranom ekipom Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Jug, NK Brotnjo.

Bordo ekipa juče se vratila s priprema u Čitluku, a prije polaska za Sarajevo izabranici Miodraga Ješića odmjerili su snage sa Brotnjom.

Bordo ekipa je podbacila, a konačnih 1:1 najbolje govori kako su igrali fudbaleri aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka. Nakon susreta nezadovoljan je bio i šef stručnog štaba Miodrag Ješić.

"Kako da budem zadovoljan? Rekli smo još prije početka pripremnih susreta da rezultat nije najvažniji, ali nisam vidio želju kod svojih izabranika. Pozitivan pristup, borba i želja se moraju vidjeti u ovakvim susretima. Domaći su imali taj voljni momenat i trebamo im čestitati", istako je Ješić za SportSport.ba.

"Međutim, i iz ovakvih susreta se može i treba izvući nešto pozitivno i za ovakve susrete se može reći da su poslužili svrsi. Zadnji dan je priprema, igrači su sigurno već bili mislima kod kuće. To može biti nego opravdanje", dodao je trener Bordo tima.

U dva odigrana susreta Ješić je u drugim poluvremenima priliku pružio istim igračima, pa se može zaključiti da se tim za duel sa Zrinjskim već nazire.

"Ima još mnogo susreta do početka prvenstva i sigurno je da će se svi imati priliku nametnuti. Može doći do promjena i nikako ne znači da će taj tim istrčati u Mostaru. Kroz trening se treaži mjesto u timu", zaključio je Ješić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije