"Nije gotov prelazni rok"

Ješić: Prelazni rok nije još uvijek završen za FK Sarajevo

Adnan Beganović

Miodrag Ješić, trener Sarajeva, govorio je danas pred novinarima o pripremama bordo kluba.

Sarajevo se već drugi dan nalazi na pripremama u Čitluku, gdje dvaput dnevno trenira u odličnim uslovima.

O prvim utiscima razgovarali smo s trenerom Ješićem.

"Dočekalo nas je lijepo i dobro vrijeme. Htjeli smo pobjeći od hladnog vremena i minusa. Domaćin nam uvijek ispuni naša očekivanja. Zaista smo svime zadovoljni", rekao je Ješić, osvrnuvši se na lakše povrede kod pojedinih igrača.

"Povrede su posljedice prvih 10 dana rada u Sarajevu. Male i lagane prehlade, ali danas smo svi na terenu i očekujemo da svi budu u normalnom trenažnom procesu".

Je li to to što se tiče igračkog kadra?

"Uvijek može da se nešto napravi, ne možemo reći da je gotov završni prelazni rok. Možemo očekivati i da neko dođe i da neko ode. Još nije sve završeno. No, svi zajedno smo napravili ono što je trebalo. Zahvaljujem se rukovodstvu i stručnom štabu. Napravili smo unutaršnju selekciju. Gomilanje igrača ne vodi ničemu i nikada nisam bio pobornik toga da se od kvaniteta pravi kvalitet. Nećemo da dovodimo igrače koji će sjediti na tribinama".

Čini se da dajete dosta šansi mladim igračima?

"Ne dijelim igrače na stare i mlade. Igraju svi oni koji imaju kvalitet i koji su sposobni da nose dres Sarajeva. Mislim da smo napravili dobru selekciju i da ulazimo jači u proljetni dio prvenstva".

Ima li neka posebna pozicija kada su u pitanju dolasci?

"Ekstremno kvalitetan igrač koji može ad podigne nivo naše igre je uvijek dobro došao. Imali smo tokom pauze razgovora s određenim igračima i postoji mogućnost da bude postignut neki dogovor. No, nismo Real, da dovedemo onoga na koga pokažemo prstom. Nećemo, ipak, na sillu i pod svaku cijenu dovoditi igrače".

Formacija?

"Ne robujem formacijom. Igram po sistemu zavisno od igrača koje nađem u ekipi. Osnovni princip je da možemo tokom same utakmice izgledati sasvim drugačije na terenu. To smo radili tokom prvenstva, a lakše će nam biti u drugom dijelu sezone zbog priprema. Ima vremena da se sve razradi i fino posloži".

Hoće li svi igrači imati istu minutažu na proljeće?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U pripremnim utakmicama svi imaju jednaku minutažu. Osnovno je da se kroz ove utakmice pripremimo za 28. februar i prvu utakmicu na proljeće. Hoću da pružim šansu svim igračima, da imaju jednaku minutažu i ko se izbori, bit će starter na proljeće".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi