Sudija iz Bjelorusije kritikovao Lukašenka pa ga dočekao horor: Otmica, prijetnje, mučenje...

Na kraju pobjegao iz države

Sudija iz Bjelorusije kritikovao Lukašenka pa ga dočekao horor: Otmica, prijetnje, mučenje...

Haris Zilić

Bjeloruski fudbalski sudija Jevgenij Pranovič doživio je pravu dramu.

Pranoviča je grupa nepoznatih ljudi presrela na ulici i odvela  u šumu kako bi ga prepali, a to je bila klasična otmica nakon što je Pranovič kritikovao vladavinu predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Lukašenko je od 1994. godine prvi čovjek Bjelorusije i veliki prijatelj, ali i saveznik Vladimira Putina.

Zbog bliskosti sa Putinom, klubovi i sportisti iz Bjelorusije također su dobili sankcije nakon invazije Rusije na Ukrajinu.

Lukašenko lagano gubi povjerenje Bjelorusa, čemu svjedoči i nedavna izjava sudije Pranoviča, koji je janvo kritkivao Lukašenka, ali na kraju je završio u šumi i sa zastrašivanjem.

"Mučenje je trajalo skoro 40 minuta, a sve kako bi drugačije pričao u javnosti i podržavao Lukašenka", rekao je pomenuti sudija koji je na kraju morao pobjeći iz Bjelorusije.

U Bjelorusiji je sve pod diktaturom Lukašenka, a poznato je da su Bjelorusi igrali fudbal u najvećem jeku panedmije koronavirusa dok je cijeli svijet mirovao, Lukašenko je ipak donio neke druge naredbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi