Ji-Sung se povlači iz reprezentacije

Ji-Sung se povlači iz reprezentacije

Edmir Škorić

Ponajbolji igrač južnokorejske nogometne reprezentacije, Park Ji-Sung, po završetku Azijskog kupa povući će se iz izabrane vrste.

Veznjak Manchester Uniteda neće igrati protiv Uzbekistana u utakmici za treće mjesto na Azijskom kupu u Kataru. Iako su mediji u početku izvijestili kako je riječ o povredi, Park-Ji Sung će biti pošteđen.

"Park Ji-Sung je jedan od igrača koje ćemo vjerovatno odmoriti. Nije povrijeđen, ali želimo da bude potpuno spreman i da izbjegne eventualnu povredu."

Park je odigrano pet utakmica na Azijskom kupu, ukupno 494 minute, uključujući i produžetke protiv Irana i Japana. Sto je puta nastupao u dresu nacionalnog tima i čini se da je tome došao kraj.

Njegov je otac još prošlog mjeseca otkrio kako je ovo njegov zadnji turnir u dresu Južne Koreje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.