Jo odabrao neočekivanu destinaciju za nastavak karijere

Brazilac završio u Japanu

Jo odabrao neočekivanu destinaciju za nastavak karijere · Zvanično

Teme:

Bivši brazilski reprezentativac Jo napustio je Corinthians nakon samo godinu dana provedenih u tom klubu.

Nakon osvojene titule prvaka Brazila za 2017. godinu, Jo je odlučio prihvatiti bogatu ponudu sa Dalekog Istoka ali ne iz Kine, već iz Japana.

Iskusni 30-godišnji napadač je potpisao za ekipu Nagoye Grampus, koja ga je Corinthiansu platila 11 miliona eura.

Jo je sa Nagoyom potpisao ugovor do kraja godine, tako da će 1. januara 2019. godine postati slobodan igrač ukoliko u međuvremenu ne produži ugovor.

U svojoj bogatoj karijeri, Jo je nastupao za Corinthians, CSKA iz Moskve, Manchester City, Everton, Galatasaray, Internacional, Atletico, Al-Shabab i Jiangsu Suning, tako da se može reći da već ima dovoljno iskustva igranja na tim 'egzotičnim' destinacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi