Otišao sa 43 godine: Igrao za slavne klubove i sa velikim zvijezdema, preminuo zaleđen

Tužno da ne može tužnije

Otišao sa 43 godine: Igrao za slavne klubove i sa velikim zvijezdema, preminuo zaleđen

A. Čaušević

Prije nego što je preminuo ostavila ga je žena i odvela sina kojeg nije vidio do prerane smrti. 

Kada nastupate za poznate evropske klubove kao što su Bordeaux i Milan na vrhuncu njihove moći, onda definitivno se ubrajate u veoma potentne grače.

Potentan igrač je bio i protagnost ove srceparajuće životne priče sa zaista pretužnim epilogom pošto je ostavljen od svih preminuo sa 43 godine.

Joachim Fernandez je rođen 1972. godine u Senegaluu, vrlo rano je došao u Francusku, a fudbal je počeo trenirati u Bordeauxu.

No description available.

Uslijedile su razne posudbe. Kada je Bordeuax trenirao nesuđeni selektor BiH Slavoljub Muslin, Fernandez je debitovao za prvi tim.

Oglasi

Tada je za Bordeaux nastupao i veliki Zinedine Zidane. U sezoni 1995/1996 francuski klub je došao i do finala Kupa UEFA, a Fernandez je igrao u nekim od susreta.

Zatim su uslijedili angažmani u Udineseu, Monzi i Milanu. Otišao je poslije toga u Dundee United. Angažaman u Škotskoj se pamti po žestokom duelu sa Paulom Gascoigneom tokom jednog prijateljskog duela.

Kada je ulazio u najbolje fudbalske godine počeli su da dolaze pehove. Tako je sa 29 okačio kopačke o klin nakon niza teških povreda koljena.

Odlazak u preranu penziju je bio sam okidač za velike probleme. Brzo nakon toga ga je ostavila supruga i sa sobom odvela sina.

Sav novac koji je zaradio slao bi porodici u Senegal, ali to njegovoj supruzi nije bilo dovoljno. Tragedija je još veća jer do smrti nije vidio svog sina.

La triste fine di Joachim Fernandez, l'ex calciatore morto assiderato

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju je ostao sam. Postao je beskućnik i preminuo je od hladnoće na jednoj od ulica u fancuskog gradiću Domontu. Bilo je to u januaru 2016. godine.

"Razvod ga je ubio. I onda to što nije mogao vidjeti svog sina je bilo najgore za njega", kazao je jedan od njegovih poznanika.

Top Komentari

Tragicno. Kasnite 6 godina sa objavom ove vijesti.
5 0
Arnel925
Zla žena je nesto najgore na ovom svijetu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi