Joan Verdu prvo pojačanje Espanyola

Joan Verdu prvo pojačanje Espanyola

Adnan Beganović

Fudbaleri Espanyola sjajnim igrama u finišu sezone izbjegli su ispadanje u niži rang, a da ponovo ne bi došli u sličnu situaciju čelni ljudi kluba već su krenuli sa kupovinom pojačanja za narednu sezonu. Tako je na Montjuic već stigao Joan Verdu, koji je u prošloj sezoni nosio dres Deportiva.

Verdu je posljednje tri sezone proveo na Riazoru, a potpisom za Espanyol vraća se u rodni grad gdje je i započeo svoju karijeru. Naime, Verdu je prošao sve mlađe kategorije Barcelone, a sada ga je fudbalski put usmjerio na gradskog rivala.

U tri sezone provedene u Deportivu Verdu je skupio 85 nastupa i postigao 9 golova. Ugovor s Deportivom isticao mu je krajem ovog mjeseca, tako da će Espanyol dobiti kvalitetno pojačanje bez odštete.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti