Joao Felix srušio Atletico Madrid, a gol proslavio kao da mu je prvi u životu
NIje moglo bolje po njega - Joao Felix srušio je Atletico i tako mu barem dijelom vratio za sve što je prolazio u tom klubu.

Velika pobjeda Barcelone

Joao Felix srušio Atletico Madrid, a gol proslavio kao da mu je prvi u životu

Eldar Ganibegović

U derbiju 15. kola španske Primere sastali su se Barcelona i Atletico Madrid. Rezultat je bio 1:0, a junak meča bio je Joao Felix.

Mnogo bolje je meč otvorila Barcelona. Imala je nekoliko dobrih šansi, a najviše vrijedi izdvojiti onu Lewandowskog.

Poljak je u 13. minuti bio u sjajnoj šansi, no njegov udarac odlazi pored desne stative gola na kojem je stojao Jan Oblak.

Slovenac na golu Jorgandžija kapitulirao je u 28. minuti. Činilo se da će lopta pobjeći Portugalcu, no Joao Felix ju je stigao i sjajno pogodio lob udarcem.

Proslavio je Joao Felix gol kao da mu je prvi u životu. Svašta je prošao u Atletico Madridu pa i nije čudo što je burno proslavio.

Oglasi

Bio je ovo drugi gol Felixa u Primeri ove sezone. Ima i dvije asistencije. 

Na isteku prvog poluvremena Joao Felix je imao novu sjajnu šansu, no ovaj put ga je Jan Oblak zaustavio i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0.

Nova velika šansa za Barcelonu u 58. minuti. Raphinha je bio u prilici, ali je pogodio stativu i sjajna šansa odlazi u nepovrat.

Tri minute kasnije mogla je doću kazna, ali - Alvaro Morata. Napadač Atletica bio je u sjajnoj poziciji, ali je užasno šutirao i Inaki Pena mu je odbranio udarac.

Golman Blaugrane sjajno je zaustavio i slobodan udarac Depayja u 80. minuti, da bi sedam minuta kasnije sjajnu solo akciju napravio Lewandowski, ali bez učinkovite završnice.

Inaki Pena definitivno je bio jedan od junaka Barcelone večeras. Kako god je Felix bio strijelac, Pena je zaslužan što niko iz Atletica nije bio. U 94. minuti zaustavio je Correu i sačuvao tri boda Barceloni. 

Poslije ove pobjede Barcelona je treća s 34 boda, tri više i utakmicu više od današnjeg rivala. Real Madrid i Girona su na vrhu sa po 38 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 16. kolu Barcelona će u katalonskom derbiju ugostiti Gironu, dok će Atletico Madrid u glavnom gradu Španije biti domaćin Almeriji.

Primera, 15. kolo:

Barcelona - Atletico Madrid 1:0 (Joao Felix 28') 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Ovaj atletiko je izbušio penal vardrid 3-1 a barsa ih mogla ubit 5-0.Al penal madrid ima pomoc sudija njihova je ovo liga
3 4
user1620593935
Sudac je dao sve od sebe da Atletico izjednaci ali ne ide... Zasluzena pobjeda Barce, cisto i posteno, a ne kao Real koji samo uz pomoc sudaca moze nesto da osvoji.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti