Joco Stokić naredne dvije godine u Jeju Unitedu

Napadač Borca karijeru nastavlja u Južnoj Koreji

Joco Stokić naredne dvije godine u Jeju Unitedu

D. Kurbegović

Najbolji igrač i najbolji strijelac Borca iz Banja Luke u prvom dijelu prvenstva Joco Stokić nakon skoro dva mjeseca raznoraznih špekulacija, priča, obrta karijeru nastavlja van granica naše zemlje. 

Kako je ranije i pisao naš portal Stokić je boravio u Južnoj Koreji, gdje je pregovarao s nekoliko klubova, najviše su bili zainteresovani čelnici Jeju Uniteda, a nakon što je prošao ljekarski pregled potpisao je i ugovor s ovim klubom. Ovu vijest za SportSport.ba potvrdio je i sam igrač.

"Južna Koreja je zemlja u kojoj nastavljam karijeru, a moj novi klub je Jeju United, koji je prošlu sezonu završio na devetom mjestu od 14 klubova u ligi. Nakon što sam uspješno obavio sve ljekarske preglede potpisao sam ugovor na dvije godine, a Koreanci će mom bivšem klubu Borcu uplatiti propisno obeštećenje," kazao je Stokić, te dodao:

"Kada je u pitanju moj novi klub dobro je organizovan, za klub nastupa nekoliko reprezentativaca Južne Koreje, te tri Brazilca. Osim mene u klubu je i stoper Aleksandar Jovanović iz Srbije tako da će nam biti lakše priviknuti se na novu sredinu. Nadam se da će moj bivši klub i bez mene obezbijediti nastup u Evropi, te da će se popraviti situacija u klubu jer Borac mora svake godine biti u vrhu nogometa u BiH."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.