Joe Cole: Lille je kao neka vrsta mini Barce

Joe Cole: Lille je kao neka vrsta mini Barce

Edmir Škorić

Nakon poprilično loše sezone u Liverpoolu, u kojoj je odigao svega devet utakmica, bivši nogometaš West Hama i Chelseaja, Joe Cole, potpisao je za Lille ovog ljeta.

Kada je menadžer Redsa Kenny Dalglish doveo Charlija Adama, Jordana Hedersona i Stewarda Downinga, bilo je jasno da za engleskog internacionalca nema mjesta na Anfieldu. Prešao je u redove francuskog prvaka Lillea.

"U Velikoj Britaniji ne gledamo previše francuski nogomet na TV-u. Međutim, ja sam gledao Lille i za mene su oni kao neka vrsta mini Barcelone. Igraju brzo i na kratke pasove. U Lilleovom načinu igre je puno slobode i to mi se sviđa", kazao je 29-godišnji Cole, pohvalivši jednog svog novog suigrača:

"Eden Hazard je veliki majstor na terenu".

Belgijskog reprezentativca prate Arsenal i Liverpool, koji će ga pokušati dovesti već u januaru naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.