Jogunčić: Jedan gol će odlučiti utakmicu

Sloboda gostuje u Gradačcu

Jogunčić: Jedan gol će odlučiti utakmicu

Adnan Beganović

U dosadašnjih šest odigranih utakmica u Premijer ligi fudbaleri Slobode osvojili su 9 bodova, a već sutra okrenut će se kup takmičenju gdje će u okviru šesnaestine finala snage odmjeriti sa Zvijezdom.

Tri domaće pobjede, te isto toliko gostujućih poraza ostvarili su fudbaleri Slobode u prvih šest kola Premijer lige, a jedan od najboljih igrača tuzlanske momčadi Samir Jogunčić smatra da je to sasvim zadovoljavajući učinak s obzirom na stanje u klubu i oko njega.

"Od samog početka priprema suočeni smo sa  velikm problemima. Mnogo igrača nas je napustilo, čak dvanaest, od čega je osam standardnih iz prošle sezone. Nismo uopšte znali s kojim ćemo igračkim kadrom početi sezonu, pa zbog svega toga smatram da učinak od tri pobjede i isto toliko poraza uopšte i nije loš", za naš portal govori Samir Jogunčić.

"Kod kuće igramo sasvim solidno, dok pak na strani još uvijek nismo oni pravi. Mislim da je tako zbog toga što u ekipi imamo mnogo mladih igrača, koji još uvijek nisu navikli na taj gostujući pritisak. Međutim, mišljenja sam da će se i to ukoro promijeniti, te da ćemo početi i s gostovanja donositi bodove", dodao je stoper Slobode.

U okviru šesnaestine finaala najmasovnijeg klupskog takmičenja Sloboda će sutra u Gradačcu snage odmjeriti sa domaćom Zvijezdom.

"Već treću godinu zaredom nismo miljenici sreće, odnosno na samom otvaranju kupa igramo u gostima. Zvijezda je sasvim sigurno momčad za respekt, ali nećemo se predati. Naprotiv, tražit ćemo pobjedu", rekao je Jogunčić i dodao:

"Igrali smo jedan prijateljski susret sa Zvijezdom uoči početka prvenstva i to u Gradačcu. Završilo je 3:3, no do pred sami kraj smo vodili 3:1 i tada smo vidjeli da možemo parirati Zvijezdi i na njenom terenu. Međutim, siguran sam da u sutrašnjem meču neće biti mnogo golova, odnosno jedan će po mom mišljenju odlučiti pobjednika."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti