Jogunčić: Željo je naša stara mušterija

Tuzlaci dočekuju aktuelnog prvaka

Jogunčić: Željo je naša stara mušterija

Edmir Škorić

Nakon teškog poraza na gostovanju kod Sarajeva (0:3), fudbaleri Slobode danas priželjkuju pobjedu nad aktuelnim bh. prvakom Željezničarom.

Sloboda je u prvom kolu poražena u Istočnom Sarajevu kod Slavije (0:1), potom su Tuzlaci savladali Travnik, a onda u trećem kolu olako izgubili bodove na Koševu u duelu sa Sarajevom. Izabranici Vlatka Glavaša žele domaćom pobjedom nad Željezničarom okrenuti stranicu, odnosno krenuti ka vrhu tabele.

"Moramo pobijediti i s tri boda podići samopouzdanje. Uvjeren sam da to možemo, iako je sigurno da protiv Željezničara neće biti lako. Sarajlije imaju jako dobru ekipu. U prošloj sezoni su pokazali kvalitet, ali i to da su u jako dobroj formi, pogotovo napad i vezni red, u kojem briljira Zajko Zeba", kazao je Samir Jogunčić, jedan od najstandardnijih igrača u momčadi Vlatka Glavaša, dodavši:

"Kao što rekoh, neće biti nimalo lako danas, ali mi imamo dobar skor na domaćem terenu i to nam daje za pravo da priželjkujemo novu 'tricu' na svom kontu. Gosti sa Grbavice su naša stara mušterija. Što se poraza u Sarajevu tiče, nismo imali svoj dan, te smo zasluženo poraženi. Žao mi je što nismo bar postigli jedan gol. Ipak, ne možemo sada tražiti opravdanja za taj poraz. Razmišljamo samo o Željezničaru, kojeg danas jednostavno moramo pobijediti. Sve osim pobjede bi svakako bio veliki neuspjeh, uz dužno poštovanje prema gostima."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.