Johan Djourou potpisao za HSV
Foto: EPA.eu

Novo pojačanje za tim sa Imtech Arene

Johan Djourou potpisao za HSV

Švicarski reprezentativac Johan Djourou nakon jedanaest godina u dresu Arsenala odlučio je da napusti Topnike, te da pojača redove HSV-a, u kojem je već igrao na posudbi.

Klub iz Hamburg je saopštio kako je kompletirao transfer defanzivca Arsenala u svoje redove, a švicarski internacionalac u posljednjoj sezoni Bundeslige, u kojoj je HSV tek nakon razigravanja osigurao opstanak u elitnom društvu, upisao je 24 nastupa. 

Djourou je u tim sa Emiratesa stigao 2003. godine kao 16-godišnjak, a u jedanaest godina u dresu Topnika odigrao je 144 utakmice. 

U sezoni 2012/2013 Švicarac je već igrao u Bundesligi, a tada je pola sezone proveo na posudbi u Hannoveru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.