John Hartson na klupi Velsa

John Hartson na klupi Velsa

Midhat Šljivak

Nekadašnji napadač Celtica 36-godišnji John Hartson zainteresovan je za preuzimanje reprezentacije Velsa.

Pozicija selektora Velsa ostala je upražnjena nakon što je u novembru tragično preminuo tadašnji selektor Gary Speed. Hartson će protukandidata imati u Holanđaninu Raymondu Verheijenu, Chrisu Colemanu koji sue također potvrdio interes za preuzimanje klupe Velsa. 

"Iako imam mnogo podrške, svjestan sam da su kandidati za selektorsko mjesto mnogo iskusniji od mene, ali mislim da posjedujem kvalitet za to mjesto. Jedino što je protiv mene je moje neiskustvo kao trenera", rekao je Hartson medijima na Ostrvu.

Hartson je karijeru završio u Norwichu 2007. godine, dvije godine kasnije dijagnosticiran mu je rak testisa, kojeg je uspješno pobijedio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti