Jol: Real je favorit za osvajanje Lige prvaka

Trener Ajaxa

Jol: Real je favorit za osvajanje Lige prvaka

Edmir Škorić

Ajax će u petom kolu grupe D Lige prvaka ugostiti madridski Real, a trener holandskog predstavnika Martin Jol bio je pun hvale za Josea Mourinha i njegove izabranike.

Dva kola prije kraja grupne faze Lige prvaka, Ajax ima četiri boda, samo bod manje od drugoplasiranog Milana. Žele li zadržati šanse za plasman u knock-out fazu takmičenja, u Amsterdamu moraju ostati neporađeni od trenutno vodeće ekipu španske Primere, iako će dosta toga ovisiti i od druge utakmice (Auxerre - Milan).

"Real Madrid je favorit za osvajanje Lige prvaka ove godine. Lideri su u Španjolskoj i igraju dosta atraktivan nogomet. Premda Khedira i Higuan propuštaju ovaj meč, Real ima dosta dobrih igrača, pa se to neće previše niti osjetiti", rekao je trener Ajaxa Martin Jol na press konferenciji, potom nahvalivši Josea Mourinha:

"Igrao sam protiv Mourinha šest puta, a upoznali smo se nekoliko puta. To su uvijek bile tvrde utakmice. Nadam se da ću sutra ja biti uspješniji. No, on je veliki trener, vjerovatno najbolji, jer uvijek zna napraviti najbolje od ekipe i ima sjajne igrače."

"Od početka utakmice igrat ćemo s namjerom da osvojimo tri boda. Naš problem je taj što uvijek ostavimo dosta prostora protivniku. To se pokazalo pogrešno i u utakmici protiv PSV-a, ali to moramo popraviti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti