Joldić: Atletico je krema evropskog fudbala

Plavi kreću pripreme za veliki meč

Joldić: Atletico je krema evropskog fudbala

S. Mlaćo

Juniori Željezničara će u okviru play-offa Omladinske Lige prvaka igrati protiv Atletico Madrida, a svoja očekivanja otkrio je i trener Plavih nada Omer Joldić.

"Sve zasluge pripadaju igračima. Imamo dobru generaciju posebno sa četiri igrača koja nas pojačaju iz prvog tima. Gledat ćemo svoju šansu, imamo dovoljno vremena da nabavimo sve informacije o protivniku. Ibrahim Šehić nas je već kontaktirao jer je Qarabag igrao sa njima u grupnoj fazi. Priželjkivao sam atraktivnog protivnika zbog popularizacije omladinskog fudbala u BiH, i upravo takvog smo i dobili. Atletico je šlag evropskog fudbala, i molit ćemo Boga da imamo dobre uslove što se tiče terena. Imamo dovoljno vremena za pripreme, jedan dio ćemo odraditi u Dalmaciji, dogovorili smo i tri pripremne utakmice. Svi priželjkuju spektakl, ali meni kao treneru je najbitniji rezultat i ići ćemo po pobjedu. Gledaoci će prisustvovati velikoj utakmici. Evo već sada pozivam sve navijače i ljubitelje fudbala da 6. ili 7. februara dođu na Grbavicu i podrže naše momke. Mi prezentujemo sebe, klub i državu i želimo ovaj historijski rezultat dići na još viši nivo", kazao je  Joldić za službenu stranicu tima sa Grbavice.

Plavi će Špance ugostiti 6. ili 7. februara na stadionu Grbavica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi