"Moja garaža Specijal": Joldić ne razumije kritike na račun Southgatea

Završeno je Evropsko prvenstvo

"Moja garaža Specijal": Joldić ne razumije kritike na račun Southgatea

A. Beganović

Završeno je Evropsko prvenstvo. U finalu prava drama, a na kraju su do titule stigli Italijani. Rekli bismo zasluženo s obzirom na sve prikazano tokom smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

U posljednjoj epizodi podcasta "Moja garaža Specijal" naš gost komentato, nekadašnji bh. reprezentativac Omer Joldić analizirao je finalni susret u kojem je nakon penala Italija savladala Englesku.

Joldić se na početku razgovora osvrnuo na kritike sa kojima se nakon finalnog meča susreće selektor Engleske.

"Kritike su upućene Southgateu, ali mislim da se tom čovjeku nema šta prigovoriti. Uradio bih isto što i on. Da li su bili zagrijani ili ne, ali finale je Evropskog prvenstva. No, pored aut linije i u prostoru za zagrijavanje, vjerujem da su se zagrijavali. Ne mogu reći da su bili u punoj radnoj temperaturi, ali bili su svjesni težine i okolnosti", komentariše Joldić izvođenje penala od strane negleskih fudbalera.

Naš gost komentator smatra da je uticaj na sinoćnji rezultat, bar u nekoj mjeri, imala i činjenica koja kaže da je Italijanima ovo bilo deseto veliko finale, a Englezima tek drugo.

"Italijanima je ovo bilo deseto veliko finale. Oni su zajedno sa Njemačkom koja ima 16 velikih finala, daleko najuspješnija reprezentacija po tom parametru. Dok, Englezima je ovo drugo veliko finale. Tako da i to moramo uzeti u obzir", dodao je naš gost komentator.

Oduševili su Joldića selektori obje reprezentacije.

"Mene su oduševili treneri sinoć. Njegova karijera nakon Manchester Cityja nije bila obećavajuća, a onda preuzme reprezentaciju i vidimo šta napravi. Dao je toj reprezentaciji nešto novo. Po meni su Italijani bili za nijansu bolji u 90 minuta. Možda se to nije vidjelo. Imali smo priliku vidjeti dva igrača koja imaju preko 70 godina zajedno (stoperski par Italije), preko 100 utakmica u reprezentaciji", ističe Joldić.

Kompletnu emisiju možete pogledati u video prilogu.





Promo

Oglasi