Željo poražen od Atletico Madrida

Joldić: Teren je bio veliki protivnik i nama i njima

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara danas su poraženi na Grbavici od Atletico Madrida u okviru playoffa Omladinske Lige prvaka. Izabranici Omera Joldića odlično su parirali Madriđanima na početku utakmice i stigli do prednosti od 1:0, no onda su gosti uspjeli napraviti preokret i plasirati se u osminu finala ovog takmičenja.

Nakon utakmice trener domaćih izjavio je na press konferenciji da je loš teren utjecao na igru obje ekipe.

"Odlično smo otvorili utakmicu. Proteklih dana sam govorio da igramo protiv tehnički izuzetne ekipe, koja igra afresivno na sredini. Teren je bio veliki protivnik i nama i njima. Morali smo preskakati sredinu, a nisamo naučili to", rekao je Joldić, te dodao:

"Mogu biti ponosan na ovu generaciju koja je pokazala šta može. Gode riječi trenera Atletica koji kaže da smo dobra ekipa. Željo može biti miran što se budućnosti tiče. Ovdje imamo 4-5 igrača koji mogu napraviti vrhunske karijere. Mislim da utakmicu nije presudila fizička sprema. Mi smo izuzetno spremna ekipa, nedostajalo nam je fokusa u odbrani. Ne znam da li je bio penal nad Šabanadžovićem, ali ne bih o tome da pričam. Još jednom čestitiam ekipi Atletica".

Top Komentari

Seki
Joldicu,..da je teren dobar bio 8 komada bi popusili.Ne seri.
6 11
Benjamingst
Sramota kako smo sirotinja kad se vide na cemu djeca igraju... oranica, blato, voda, mocvara, svinjac, stala... itd itd sramota da ovo gledaju Spanci i drugi...zato nema nema napredtka.
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi